'Walk the talk' i Smørum
Kommunikation er en svær ting at mestre, især når man skal kommunikere bredt og i øjenhøjde. Alt det vi gør kommunikerer, og det er vores ansvar at sikre, at modtagerne faktisk forstår det, vi siger. Vi må ikke være indforståede, når vi kommunikerer uden for vores egen branche og relaterede faggrupper.
Alle mennesker har hvert sit verdensbillede, og det er ofte et andet, end det vi kommer med som udviklere. Det er vi nødt til at respektere og have med i baghovedet, når vi skal formidle svært stof, som en lokalplan jo er. Der er mange forhold, der skal adresseres, og vi skal hjælpe modtageren med at forstå prioriteringen og kompleksiteten i at få alle forhold til at spille sammen. Det er den eneste måde, vi kan skabe samarbejde mellem borgere og kommune, og skabe tillid til, at den forandring der er på vej, vil blive god for stedet og for de mennesker, der allerede bor der.
Man skal dog også være klar over, at man ikke kan ”være venner med alle”. Der vil altid være nogen, der synes, at al forandring er til det værre, og her må man vente med at bevise sine intentioner, til man er i gang med byggeriet – vise at man gør, hvad man siger: ’walk the talk’.
Et eksempel på den måde vi arbejder med borgerinddragelse er vores netop afholdte event på Søagerskolen i Smørum. Der har været en del uro omkring vores fremtidige projekt ’Søagerhusene’ i Smørum, og vi stillede derfor op til spørgsmål søndag d. 6. juni 2021 sammen med et team fra Egedal kommune, blandt andre borgmester Karsten Søndergaard. Dagen handlede om at vise åbenhed og transparens i forhold til den udviklingsplan, vi har udarbejdet, som danner grundlag for den nu godkendte lokalplan. Og samtidig vise at vi samarbejder med kommunen om at skabe et godt og gennemarbejdet projekt til netop dette sted. Uroen handler blandt andet om højden på den nye bebyggelse. Vi har lavet en lokalplan, der giver mulighed for at bygge op til 2 etager på udvalgte steder i ønsket om at skabe en varieret bebyggelse til en bred beboergruppe. Derfor afholdt vi en event i form af et slags ”orienteringsløb”, som både skaber lidt sjov og kan afholdes i mindre hold ved 3 forskellige poster.
En af posterne var således en sakselift, som vi stillede op i midten af en af gårdrummene på skolen. Formålet var at vise de kritiske stemmer og alle interesserede borgere i Smørum, hvor høj dele af den nye bebyggelse vil blive. Det er ikke alle der har en indre målestok eller en fornemmelse for ”abstrakt” rum, og vi mener, at det mindste man kan gøre er at vise, det vi gør, på en måde som modtageren kan forholde sig til.
Det er en af vores målsætninger at kommunikere tydeligt og være bevidste om, hvem modtageren er. Vi står gerne på mål for vores projekter, fordi vi tror på dem, og fordi vi har udviklet dem i et team af dedikerede specialister fra hvert sit felt.