Smørum ind under huden

Vi er i fuld gang med at lære Smørum at kende, og glæder os over den interesse og imødekommenhed, som vi møder ude i felten. Det var dejligt at møde så mange til Åben Skole i september, og vi glæder os til at møde jer igen, til vores julearrangement. Nærmere info følger.

Denne første fase, i udviklingen af lokalplanen for Søagerskolegrunden, handler om at undersøge, hvad det er for et sted, vi skal bygge. Nogle af jer har allerede mødt Stine og Susanne, fra Helles & Docherty, der står for at indsamle viden om behov, udfordringer og ønsker. Vores praktikant Oscar har også været rundt i og omkring de naturskønne omgivelser i Smørum til fods og på cykel. Oscar har gået på stierne og talt med folk han mødte på sin vej, som fortalte ham om, hvordan de selv bruger området og for eksempel stisystemet. Når vi møder jer personligt, får vi indsigt i det liv, der leves i Smørum og hvordan man bevæger sig rundt i byen og i området. Alt sammen er det, man kalder ’findings’. Altså det man kun kan opdage ved at være på stedet og i mødet med hinanden. ’Findings’ er vigtig viden for os, så vi kan bygge noget, som passer godt ind i Smørum.

”Én ting står, efter alle disse samtaler, helt klart for os: Smørum er kendetegnet ved, at folk elsker at bo her!” Helles & Docherty

Samtidig arbejder vores arkitekter på en overordnet plan for, hvordan bygningerne skal placeres på grunden med udgangspunkt i bl.a. vores ’findings’. Det kan være viden om ønsker til størrelsen på de nye boliger, udfordringer, aktiviteter og generelt, om det der er vigtigt for borgerne i Smørum. De undersøger mulige højder på bygningerne og hvordan veje og stier kan binde Søagerskolegrunden sammen med det eksisterende stisystem i Smørum.

Når vi bygger nye boliger, ligger det os meget på sinde at skabe nogle gode og smukke udearealer. Det vi møder lige udenfor vores dør og når vi bevæger os rundt imellem husene på vores vej til og fra vores egen bolig. Samtidig skal det også designes praktisk og logisk, så I kan parkere jeres biler og komme rundt med en barnevogn eller kørestol. Vigtigst er det, at udearealerne er bæredygtige, både med hensyn til regnvandsopsamling og at de er grønne og smukke.

Info

Vi er i gang med at planlægge et borgermøde i november og en lille juleudstilling i vores lokaler på Skolen. Info følger snarest muligt.

Generelt glæder vi os til at fortæller mere om udviklingen og står til rådighed for spørgsmål via Søagerhusene.dk, hvor man også kan finde yderligere info om projekt status under punktet ‘procesforløb’.

Billeder fra Åben Skole event

Den 27. september holdt vi vores første event på Søagerskolen. Mange naboer og beboere i Smørum lagde vejen forbi og vi var glade for at møde jer alle.

NYHEDSBREV

Vil du have de seneste nyheder og info om Søagerhusene sender vi dem til dig i din indboks.

Ved din tilmelding accepterer du at modtage generelle, samt markedsføringsmæssige informationer, herunder invitationer til arrangementer etc. fra Søagerhusene. Du kan til enhver tid trække dit samtykke tilbage.